Kasper Faunafood Alpaca Pellets zijn nu verbeterd!

Alpaca’s zijn van nature sober levende dieren. Ze zijn heel goed in staat om uit energiearme ruwvoeders zoals droog en laat gemaaid grashooi toch voldoende energie te halen. Geef je ze volop vers gras of fijn hooi dan krijgen ze al snel te veel energie binnen wat leidt tot vervetting. Om die reden is het belangrijk om Alpaca’s beperkt voer te geven en goed hun conditie in de gaten te houden.

Een belangrijk aspect bij Alpaca’s is de aanmaak van voldoende speeksel. Dit speeksel is nodig voor de vertering van de vele harde vezels in het ruwvoeder. Daarnaast gebruiken ze het bij de sociale hiërarchie en rangordebepaling in de groep. Extra luzernehooi bijvoeren (100 gram per dier per dag) helpt om voldoende speeksel aan te maken.

Bijvoeren van Kasper Faunafood Alpaca Pellets is belangrijk voor aanvulling van mineralen en vitaminen die onontbeerlijk zijn voor een gezonde alpaca. Dit zie je terug in de vorm van een mooie glanzende vacht, gezonde hoeven en een soepele natuurlijke loop van de dieren. Met het voeren van de Alpaca Pellets draag je optimaal bij aan een goede gezondheid en het krijgen van gezonde nakomelingen. De samenstelling van de Alpaca Pellets is recent verbeterd en sluit samen met het nieuwe voedingsadvies nog beter aan bij meest recente voedingsbehoeften van alpaca’s.