De lammetjes zijn geboren, welke voeding kan ik ze nu het beste aanbieden?

Pasgeboren lammeren drinken de eerste dagen alleen melk bij hun moeder. Daarna beginnen ze voorzichtig vast voedsel te eten, zoals weidegras. Het is dan belangrijk dat de pens waarin gras en hooi moet worden verteerd (eigenlijk moeten we zeggen ‘gefermenteerd door de pensflora’) zich goed ontwikkelt. Hiervoor is het belangrijk dat de lammeren de beschikking hebben over onbeperkt smakelijk krachtvoer, zodat de penswerking voorzichtig maar goed ontwikkeld wordt. 

Kasper Faunafood heeft voor lammetjes 2 producten in het assortiment: een korrel en een muesli. De Lammerenkorrel is een uitgebalanceerde korrel voor een goede voeropname en groei van jonge lammeren. Het bevat tevens een natuurlijk oregano-extract dat ondersteuning biedt op het gebied van (darm)gezondheid. 
Ook de Schapen- en lammerenmuesli is een heel geschikt product om aan jonge lammetjes te voeren. Het bevat vanille-aroma dat de muesli extra aantrekkelijk maakt en bijdraagt aan een goede opname. De Schapen- en lammerenmuesli bevat luzernehaksel en is rijk aan gedroogde bietenpulp en haverschillen. Deze ingrediënten bevatten veel vezels en zorgen ervoor dat lammeren goed moeten herkauwen en dragen bij aan de ontwikkeling van een gezonde penswerking. Samen met de vitaminen- en mineralenkorrel, de licht verteerbare gerst- en maisvlokken maken ze deze mengeling tot een uitgebalanceerde, gezonde muesli voor lammeren.

Ontdek ons nieuws

Hier lees je de laatste nieuwtjes

juni 14e, 2021

Video ExpertMeeting konijnen en knaagdiervoeding

Tijdens een ExpertMeeting komen een of meerdere experts aan het woord over een specifiek onderwerp binnen de kleindierhobby. Tijdens deze online meeting kunnen 'aanwezigen' vragen stellen. In deze ExpertMeeting staat het onderwerp "Voeding voor konijnen en knaagdieren" centraal. Kasper Faunafood en Black & White Kleine huisdieren zijn de gastsprekers.

augustus 27e, 2021

Filmpje webinar Expert Meeting "voer voor watervogels"

Altijd al alles over het voeren van watervogels willen weten? In deze expertvideo "voer voor watervogels" vertelt gastspreker Bert Kleijer, docent op Aeres MBO Barneveld, je er graag meer over!

Kasper Faunafood

Bezoekersadres:
Leidekkersweg 2A
3449 JH Woerden
Nederland

Postadres:
Postbus 30
3440 AA Woerden
Nederland

© 2021 Arvesta. All rights reserved.
Arvesta