De lammetjes zijn geboren, welke voeding kan ik ze nu het beste aanbieden?

Pasgeboren lammeren drinken de eerste dagen alleen melk bij hun moeder. Daarna beginnen ze voorzichtig vast voedsel te eten, zoals weidegras. Het is dan belangrijk dat de pens waarin gras en hooi moet worden verteerd (eigenlijk moeten we zeggen ‘gefermenteerd door de pensflora’) zich goed ontwikkelt. Hiervoor is het belangrijk dat de lammeren de beschikking hebben over onbeperkt smakelijk krachtvoer, zodat de penswerking voorzichtig maar goed ontwikkeld wordt. 
Voeding pas geboren lammetjes

Kasper Faunafood heeft voor lammetjes 2 producten in het assortiment: een korrel en een muesli. De Lammerenkorrel is een uitgebalanceerde korrel voor een goede voeropname en groei van jonge lammeren. Het bevat tevens een natuurlijk oregano-extract dat ondersteuning biedt op het gebied van (darm)gezondheid.
Ook de Schapen- en lammerenmuesli is een heel geschikt product om aan jonge lammetjes te voeren. Het bevat vanille-aroma dat de muesli extra aantrekkelijk maakt en bijdraagt aan een goede opname. De Schapen- en lammerenmuesli bevat luzernehaksel en is rijk aan gedroogde bietenpulp en haverschillen. Deze ingrediënten bevatten veel vezels en zorgen ervoor dat lammeren goed moeten herkauwen en dragen bij aan de ontwikkeling van een gezonde penswerking. Samen met de vitaminen- en mineralenkorrel, de licht verteerbare gerst- en maisvlokken maken ze deze mengeling tot een uitgebalanceerde, gezonde muesli voor lammeren.

Kasper Faunafood

Bezoekersadres:
Leidekkersweg 2A
3449 JH Woerden
Nederland

Postadres:
Postbus 30
3440 AA Woerden
Nederland

Wil jij nieuwtjes en advies ontvangen die aansluiten bij wat jóu interesseert? Doen we graag voor je!

© 2024 Arvesta. All rights reserved.
Arvesta