Milieuvriendelijker voeren met Kasper Faunafood

De opwarming van het klimaat en de evolutie ervan is één van de belangrijkste beleidsprioriteiten. De komende jaren zijn cruciaal in het verminderen van de CO2-uitstoot en de adaptatie aan het wijzigende klimaat. Ook wij hebben hier een belangrijke rol te spelen en staan onder druk om de ecologische voetafdruk te verlagen.
Pluimvee banner

Duurzaam voerenKasper Faunafood gaat voor duurzaamheid! Al onze Kippen, Krielkippen en Sierhoeder Multi- en Vitamixen zijn aangepast naar een milieuvriendelijker alternatief. Dit doen we door soja en palmolie uit onze voeders te halen. Zowel in onze klein- als grootverpakkingen.

Vrij van soja
Sojaschroot is een erg interessante grondstof omwille van het hoge eiwitgehalte, de goede verteerbaarheid en erg interessante aminozuursamenstelling. Omwille van de milieu-impact wordt het gebruik van soja meer en meer in vraag gesteld. Reeds geruime tijd wordt er gezocht naar alternatieven voor sojaschroot die minder impact hebben op het milieu. Niet alleen de milieu-impact is een afweging. Ook de afhankelijkheid van eiwit van buiten Europa zorgt ervoor dat er diverse initiatieven genomen worden om meer lokaal eiwit te produceren.

Vrij van palmolie
Palmolie is een plantaardige olie die structuur geeft aan veel producten. Palmolie wordt gemaakt van het vruchtvlees dat komt uit de palmvrucht. Er is heel veel vraag naar palmolie. Jaarlijks wordt er 47 miljoen ton (!) palmolie geproduceerd. Elk uur gaan honderd voetbalvelden tropisch regenwoud letterlijk in rook op. Dit gebeurt om plaats te maken voor de palmolie plantages.

GMO-Controlled
De meeste voeders in het assortiment van Kasper Faunafood worden geproduceerd in de fabriek van Arie Blok in Woerden. Strenge eisen bij de inkoop van de grondstoffen, een zorgvuldige productie en nauwgezette controle van de voeders zorgen er voor dat geborgd wordt dat de voeders inderdaad altijd zo vrij als mogelijk zijn van GMO’s. Deze werkwijze is vastgelegd in een aanvullend kwaliteitssysteem van GMP+ en heet GMO-Controlled. Deze voeders zijn dus als het ware GMO-vrij gecertificeerd. De voeders die elders worden geproduceerd zijn ook gemaakt van uitsluitend gmo-vrije ingrediënten. Dit noemen we dan GMO-vrij geformuleerd.

Pluimvee assortiment voor volwassen dieren

Kasper Faunafood heeft een assortiment voeders meel: korrel, mixen en gemengd graan voor kippen. Deze voeders zijn speciaal ontwikkeld voor kippen die worden gehouden om hun levendigheid rondom het huis, die rustig rondscharrelen en af en toe of elke dag een vers eitje leggen. Het voeren van kippen is een gezellige bezigheid, ze reageren altijd enthousiast als ze gevoerd worden. Kippen zijn wel geneigd om eerst het lekkerste te eten. Bijvoorbeeld de granen, zaden en vlokreeftjes. Deze ingrediënten in de Kasper Faunafood voeders zijn zelfs zo lekker dat je er kippen handtam mee kunt maken!

Kasper Faunafood

Bezoekersadres:
Leidekkersweg 2A
3449 JH Woerden
Nederland

Postadres:
Postbus 30
3440 AA Woerden
Nederland

Wil jij nieuwtjes en advies ontvangen die aansluiten bij wat jóu interesseert? Doen we graag voor je!

© 2024 Arvesta. All rights reserved.
Arvesta