Watervogels

Watervogels kun je onderverdelen in Sierwatervogels, Tamme watervogels en Steltloperachtigen. Deze vele watervogels stellen verschillende eisen aan hun voeding; al dan niet drijvend, puur plantaardig of met met dierlijke grondstoffen, voor groei of onderhoud, etc. Daarom heeft Kasper Faunafood een breed assortiment in de Anseres-lijn; voor jonge en voor volwassen dieren, voor verstrekking zowel op het land als op het water (floating), in verschillende vormen: kruimel, korrel, floating(drijvend) en gemengd graan, puur plantaardige voeders en voeders met vismeel. Het speciale voer voor alle watervogels in vijvers, op kinderboerderijen, in stadsparken, dierentuinen en in de vrije natuur.

Floating voor volwassen watervogels

Vanaf 12 weken leeftijd kunnen watervogels gevoerd worden met voeders voor volwassen watervogels. Deze voeders zijn in 2 categorieën te verdelen; in korrelvorm voor verstrekking op het land en in geëxtrudeerde vorm (floating) voor verstrekking zowel op het land als op het water. Geef naast volledige voeder maximaal 25% granenmengeling ter bevordering van het scharrelgedrag van watervogels. Floatings zijn speciaal ontworpen voor watervogels die graag op het water eten.

Assortiment jonge watervogels

De Kasper Faunafood watervogelvoeders zijn ondergebracht in de Anseres-lijn. Het zijn speciale voeders die zijn ontwikkeld om te voldoen aan de bijzondere eisen die kuikens van watervogels aan hun voeding stellen. Voor het grootbrengen van watervogelkuikens zijn er verschillende soorten opfokvoeders beschikbaar.

Korrels voor volwassen watervogels

Vanaf 12 weken leeftijd kunnen watervogels gevoerd worden met voeders voor volwassen watervogels. Deze voeders zijn in 2 catergorien te verdelen; in korrelvorm voor verstrekking op het land en in geëxtrudeerde vorm (floating) voor verstrekking zowel op het land als op het water. Geef naast volledige voeder maximaal 25% granenmengeling ter bevordering van het scharrelgedrag van watervogels.

Gemengd graan voor volwassen watervogels

Een gemengd graan altijd verstrekken naast een volledig voeder, maximaal 25% van de dagelijkse gift. Bij voorkeur uitstrooien voor stimulering van het scharrelgedrag van watervogels. Naast een gemengd graan kippengrit aanbieden ter ondersteuning van de vertering van de granen en als calciumbron voor de eierschalen.

Kasper Faunafood

Bezoekersadres:
Leidekkersweg 2A
3449 JH Woerden
Nederland

Postadres:
Postbus 30
3440 AA Woerden
Nederland

© 2022 Arvesta. All rights reserved.
Arvesta